SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

jaja wartosc

Czy chodziło Ci o: "jaja warto"?

  • [...] od bilansu aminokwasów. Im bardziej bilans ten jest zgodny z własnym bilansem organizmu, tym lepsze jest wchłanianie. Najwyższą wartość biologiczną posiada mieszanina białek jaja i ziemniaka. Najczęściej stosowana jest w postaci hydrolizatu. Białka Wartość biologiczna Mieszanka białek jaja i ziemniaka 136 Mieszanka białek jaja i mleka 122 [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 14725 Data: 2009-02-14 19:16:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] temp, światło, tlen. Witamina trwała jest podczas domowego gotowania, co ciekawe nie przechodzi do wywaru jak inne, ponieważ wiązana jest chemicznie. Awidyna obecna w Białku jaja kurzego wiąże biotynę, gdy jaja spożywane są na surowo. Gotowanie jaj denaturuje awidynę i w ten sposób organizm może korzystać z biotyny. Zmieniony przez - s.m.p.a. w [...]

    Odpowiedzi: 25 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-07-08 15:37:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wstęp do odżywiania

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] pod względem składu aminokwasów (zawierają w sobie pełną pule aminokwasów egzogennych). Do takich produktów należą głównie pokarmy zwierzęce : mięso mleko ryby jaja Ok czyli już wiemy że jesli idzie o dostarczanie organizmowi białka to powinnismy się skupić własnie na tej w/w grupie produktów. Ale co z innymi źródłami białka ? Czy [...]

    Odpowiedzi: 144 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2002-11-11 18:10:27 Szacuny postu: 4,83 (cały temat: 0)
  • powtórka z Arnolda dla wszystkich WARTO

    Temat
    Po siłowni, o siłowni

    [...] jest wytwarzanych w organizmie. Produkty zawierające białko są uszeregowane wg ich biologicznej wartości produkty o najwyższej wartości pochodzą od zwierząt: mięso, jaja, nabiał, ryby i drób. Znacznie mniejszą wartość biologiczna posiadają zawarte w produktach roślinnych takich jak pszenica, fasola, kukurydza, ryż, groch, orzechy. One [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 3354 Data: 2005-11-28 20:03:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • powtórka z Arnolda WARTO dla wszystkich

    Temat
    Trening dla początkujących

    [...] jest wytwarzanych w organizmie. Produkty zawierające białko są uszeregowane wg ich biologicznej wartości produkty o najwyższej wartości pochodzą od zwierząt: mięso, jaja, nabiał, ryby i drób. Znacznie mniejszą wartość biologiczna posiadają zawarte w produktach roślinnych takich jak pszenica, fasola, kukurydza, ryż, groch, orzechy. One [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 3515 Data: 2005-11-26 13:40:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 10 rad co do odżywiania!

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] potrafi sobie sam skonstruować, o ile ma odpowiedni do tego budulec. Wartość białka zależy od jego zestawu aminokwasów. I tak białka pochodzenia zwierzęcego (mleko, sery, jaja, mięso) mają wszystkie konieczne aminokwasy, uznano więc je za pełnowartościowe. Białka pochodzenia roślinnego nie odpowiadają białku naszego ciała, są nieco inne. Albo [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 8791 Data: 2008-11-02 09:29:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • białka w diecie /podstawy teoretyczne/

    Temat
    Iron Horse Series

    [...] i wątroby. Ponadto podczas stosowania diety wysoko białkowej z użyciem produktów zawierających duże ilości nasyconych kwasów tłuszczowychoraz cholesterolu (czerwone mięso, jaja, tłuste sery) dieta wysokobiałkowa staje się dietą wysoko tłuszczową wraz za wszystkimi jej konsekwencjami, czyli zagrożeniem mieżdżycą oraz nadciśnieniem tętniczym. [...]

    Odpowiedzi: 19 Ilość wyświetleń: 16265 Data: 2007-07-24 13:52:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dietka kadry narodowej :)

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] KLOPSIKI Z BROKUŁAMI Składniki: - 200 g brokułów - 200 g fileta z piersi kurczaka - 10 g oliwy z oliwek - oregano, bazylia, sól, pieprz - 30 g mąki razowej - 1 białko jaja - 75 g kaszy gryczanej + gotowane warzywa, pomidory…. + DO POJEMNIKÓW 150 ryżu brązowego + 20 g ziaren sezamu do spożycia o godz. 22.00 Przygotowanie: - Mięso zmiel - [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 2640 Data: 2010-02-18 15:32:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Białka - czytajcie!!!

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] i wątroby. Ponadto podczas stosowania diety wysoko białkowej z użyciem produktów zawierających duże ilości nasyconych kwasów tłuszczowychoraz cholesterolu (czerwone mięso, jaja, tłuste sery) dieta wysokobiałkowa staje się dietą wysoko tłuszczową wraz za wszystkimi jej konsekwencjami, czyli zagrożeniem mieżdżycą oraz nadciśnieniem tętniczym. [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 7461 Data: 2004-03-21 17:47:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jajka - wiadomości ogólne, badania, cholesterol.

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] wagi, to począwszy od najcięższego, a na najlżejszym skończywszy, wyglądałoby to tak: strusie, gęsie, kacze, indycze, kurze i na końcu przepiórcze. Numer na skorupce jaja ...czym tak naprawdę jest? Otóż jest to numer, który mówi nam o sposobie chowu kur, kraju pochodzenia, a także jest w nim zawarty weterynaryjny numer identyfikacyjny [...]

    Odpowiedzi: 44 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-07-06 14:47:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] Xtreme BCAA powinien stanowić podstawę suplementacji każdego sportowca! 3. Dokumentacja zdjęciowa. 4. Plany dietetyczny, suplementacyjny, treningowy: Dieta: I Posiłek 2 całe jaja + 1bialko jaj + 60g Ultra Massa + 140g płatków owsianych + 25g rodzynek II Posiłek 200g piersi + 0,5 porcja wheya + 100g ryżu/ w d.n.125g ryzu Trening Ultra Mass 4 [...]

    Odpowiedzi: 256 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-01-02 21:14:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dla początkujących - układanie diety

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] nieprzetworzone i samemu je obrabiać kulinarnie. Jeśli sięgasz po szynkę – wybieraj te o wysokiej jakości. Prócz mięsa, uwzględniaj w diecie także podroby zwierzęce, ryby, jaja drobiowe, owoce morza. Węglowodany – dostarczane są z produktów roślinnych. Składniki te można podzielić ze względu na budowę. Głównym źródłem węglowodanów w diecie jest [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 932 Data: 2014-02-08 15:31:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] ten dotyczy bardziej mężczyzn niż kobiet. Uważaj na swoją wagę, przekroczenie jej o 20-30 procent sprzyja wydobywaniu dokuczliwych dźwięków i rozwijaniu choroby. Przepiórcze jaja są zdrowe Ze względu na swój urok, możesz zastosować je jako dekorację. Ze względów żywieniowych, dzięki zawartości łatwo przyswajalnych i pełnowartościowych białek, [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-03-22 15:11:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Białka, czyli proteiny

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] wynoszący 30 g, musimy zjeść dwa razy tyle białka o 50% jakości, czyli - 60 g. Przyjmuje się, że najlepszy skład aminokwasowy w przyrodzie posiada białko całego jaja kurzego (bez rozdzielenia na "żółtko" i "białko"). W badaniach na różnych zwierzętach doświadczalnych potwierdzono, że jest ono wykorzystywane praktycznie w 100%. Inne [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-03-09 18:06:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [ART]Przygotowanie do budowy masy mięśniowej - inetheend

    Temat
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    [...] albo nic zdecydowanie wybierz twaróg jako tanie źródło białka. Dobre źródła b/w/t w diecie: Białka: Mięsa dobrej jakości (kurczak, indyk, schab, wołowina, cielęcina...), jaja, nabiał. Węglowodany: Ryże; kasze; ziemniaki; warzywa; płatki owsiane i otręby; ciemnie pieczywo; owoce. Tłuszcze: Oliwa, Olej lniany, orzechy. Kiedy znasz już [...]

    Odpowiedzi: 28 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-09-07 22:58:42 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • [...] np. białka mleka takie jak: laktoferryna, immunoglobuliny G i M, lizozym. Skąd czerpać zatem białko ? 2/3 z produktów zwierzęcych takich jak: mięso, nabiał, ryby, jaja. Czemu nie więcej ? Z racji, iż kieruję słowa do młodszych osób staram się przedstawić moją wizję odżywiania nastawionego na osiągnięcie celu przy prowadzeniu diety [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 11112 Data: 2009-11-30 08:51:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ciekawostki o odzywkach

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] wspomaga ostrość wzroku i wzmacnia odporność organizmu na infekcje. Bogatym źródłem witaminy A są liczne jarzyny np. marchew, szpinak, pomidory itp. oraz masło, ser, jaja. WITAMINA D Leczy i zapobiega powstawaniu krzywicy, jest szczególnie potrzebna dzieciom. Najbogaśszym źródłem witaminy D jest tran rybi. WITAMINY GRUPY B Witamina B1 - [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 2699 Data: 2005-09-01 21:49:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] Odżywka wysokobiałkowa wspomagająca przyrost masy mięśniowej. Zawiera 4 rodzaje białka o różnym czasie wchłaniania: kazeinę, koncentrat białka serwatkowego, białko jaja oraz koncentrat białka mleka. Big Zone Big Pro zawiera całe spektrum aminokwasów w tym zwiększoną zawartość aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) a także frakcje serwatkowe [...]

    Odpowiedzi: 1054 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-02-26 23:42:06 Szacuny postu: 4 (cały temat: 0)
  • Soja + WPC

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] Amino Acids ) i aminokwasów rozgałęzionych BCAA białka serwatkowe podnoszą po-posiłkowe stężenie aminokwasów we krwi do znacznie większego poziomu niż kazeina czy białka jaja. Globalnym efektem powyższych właściwości jest znacząca poprawa ogólnego bilansu azotowego organizmu - szczególnie w okresie wzmożonego katabolizmu (wysiłek fizyczny, [...]

    Odpowiedzi: 29 Ilość wyświetleń: 3766 Data: 2012-12-06 12:20:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Charakterystyka makroskładników

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] tkanki lub mleka zwierząt lądowych oraz tkanek zwierząt morskich. Źródłem tłuszczu zwierzęcego oprócz tłuszczów jadalnych (masło, smalec, słonina) są mięso i wędliny, ryby, jaja, produkty mleczne. W mięsie zależnie od gatunku zwierzęcia i części tuszy zawartość tłuszczu waha się od 3-55%, podobnie jak w wędlinach. Ryby zawierają od 0,1-13% mleko [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 10585 Data: 2008-03-03 19:01:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)